LN-70 vann historiska matchen mot Helsingborgs HC

LN-70 gick segrande i söndagens historiska match hemma mot Helsingborg. Efter en jämn tillställning mot det starka skånelaget drog hemmalaget det längsta strået och vann med 3–1 efter två mål av Kevin Börjesson och ett briljant målvaktsspel i Linus Åhgren.

Inför matchen fanns det inte mycket mer än statistik att ta från vilket lag Helsingborg var. Vi visste att det tidigare Hockeyettan-laget kom tvåa i sin grundserie bakom Glimma. LN-70 fick helt enkelt gå ut och visa att det var bortalaget som skulle anpassa sig efter vårt spel. Men det skulle visa sig inte vara så enkelt.

Redan i första bytet var det Helsingborg som tog tag i taktpinnen och radade upp både två och tre heta målchanser och LN-70 såg ut att vara kvar i omklädningsrummet.

Efter fem minuter spel hade bortalaget skjutit åtta skott på mål innan hemmalaget sköt sitt första.

Efter halva den första perioden åkte bortalaget på en utvisning, ett powerplay som LN-70 tog vara på då backen Joel Wiklund pricksköt in 1–0 bakom Jakub Kostelny i Helsingborgsmålet, assisterad av Karl Trogens och Kevin Börjesson.

Resultatet stod sig perioden ut innan det var bortalaget som utnyttjade ett powerplay efter fem minuter i mellanakten då Anton Sjöstrand skickade in kvitteringen från blålinjen bakom en skymd Linus Åhgren i hemmakassen. Resultatet 1–1 stod sig perioden ut där Helsingborg hade en imponerande 33–25 i skottledning inför den tredje perioden.

I slutperioden klev skyttekungen Kevin Börjesson fram och gjorde både 2–1 och 3–1 som också blev slutresultatet.

Linus Åhgren i LN-70-målet klev av matchen med 97,96% i räddningsprocent då han räddade 48 av 49 skott från bortalaget.

Nu väntar en veckas träning innan laget åker till Partille och spelar årets sista match på söndag.

LN-70–Helsingborg 3–1 (1–0, 0–1, 2–0)
Mål LN-70: Kevin Börjesson 2, Joel Wiklund
Mål HHC: Anton Sjöstrand
Skott: 37–49 (12–17, 13–16, 12–16)